02-12-07

De Cavia-groep

Er was eens een kompleks land waar alles almaar komplekser werd en daar stonden gelukkig wat wijzen aan de zijlijn. Zij hadden de oplossing in pacht, een gelukkig neveneffekt van de pachtovereenkomst die ze op de waarheid dachtten te hebben, en de oplossing was: iets bijzonders kompleks bovenop de reeds bestaande kompleksiteit verzinnen. Te weten: federale kieskringen met allerhande regionalistische sleutels.
De groep noemde zich de Paviagroep.
Nooit zou het in hen opkomen om de simpele weg te kiezen, nochtans ligt die voor het grijpen: schaf die federale verkiezingen af, bevolk de federale kamer met mensen die door het de regionale parlementen afgevaardigd worden. Er zijn drie snelle voordelen met deze oplossing: BHV is de facto opgelost - er is minder ondoorzichtige parlementaire overbemanning - en - onmiddellijk 1 van de te vele verkiezingen gewonnen. Op langere termijn zijn er echter ook vele voordelen: de Europese verkiezingen worden volwassen, bijna zo volwassen als de Europese beslissingsmacht en er komt een einde aan de schizofrenie.
Laat ons dat opstarten als de Caviagroep, langzaam knagend gaan we - stap voor stap - naar een werkbare internationale volkssoevereiniteit (zie je ook ik kan intellektueel uit de hoek komen).

Men zegge het voort.

21:28 Gepost door despreker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: serieus, wip, nieuwe wijn in oude zakken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.