22-10-07

Iedereen een hangmat!

Een vangnet, ja! Zolang het maar geen hangmat wordt.
Het is zo diep ingebed in de zeden dat er tot op heden meer sympatie is voor bestrijding van sociale fraude dan voor be strijding van fiskale fraude. Immers - zo gaat de onbewuste redenering -, om belastingen te kunnen ontduiken is het wél nodig dat je iets van centen verdiend hebt. Om onterecht uitkeringen te innen volstaat het te profiteren.
Zolang het maar geen hangmat wordt!
In hemelsnaam, waarom niet?
Er is niets mis met een hangmat. Een hangmat verplicht niemand tot hangen. Iedereen ligt wel eens graag in een hangmat. We liggen met zijn allen almaar meer in hangmatten - sommigen hebben er nagenoeg elke sekonde rust voor over om enkele sekonden in den vreemde in een hangmat te liggen. Maar de vrees blijft, als we allemaal een hangmat krijgen wordt er alleen nog hier en daar rondgehangen. En het laatste wat we willen is meer rondhanggedrag - om een of andere reden wordt dat geassocieerd met zinloze agressie.
Het is niets anders dan onze travaillistische konditionering. Er moet gewerkt worden en afgezien. Pijn moet ondergaan worden (tot in de commercials toe) om ons medeleven te kunnen betonen. Wie meest opoffert meest waard is - tot en met: alleen diegenen die alles opofferen zijn iets waard.
Daar moeten we dus vanaf. Al die verplichtingen tot inspanningen staan onze ontspanning in de weg. Weg van de twintigste eeuw! De eenentwintigste zal de eeuw van de rust zijn.

Iedereen een hangmat!

23:08 Gepost door despreker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iedereen een hangmat, decadence movement |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.