29-09-07

AVV-VV$

Ik ben niet vies van regionalizering. Kleinschaligheid is een nuttig middel om kontraproduktief en doorgaans futiel geëmmer door bobo´s te vermijden en geld dat niet aan bobo´s opgaat is altijd beter besteed.
Regionalizering van de vennootschapsbelasting lijkt nu een breekpunt te zijn voor diegenen die regionalizering als een middel zien en nooit als doel. Nu is fiskaliteit inderdaad een belangrijk middel maar verschillen in bedrijfsfiskaliteit hebben slechts één doel: een regionaal verschil bereiken in aantrekkelijkheid voor bedrijven.
Het verschil dat gemaakt zal worden ligt voor de hand. Afcentiemen zullen die bedrijven die twijfelen tussen gewesten eerder doen kiezen voor ons gewest schoon gewest. Naar goede Angelsaksische traditie zal hun gewest (ja, lelijk gewest) genoodzaakt zijn te volgen. Uiteindelijk zal de spiraal van kompetitie ten goede komen aan de winstgevendheid van bedrijven en terwijl regionale transfers laten eksploderen. Het staatkundige ekwivalent van een tijdbom is in werking getreden.
Dat is altijd de reden geweest waarom nobele niet-Angelsaksisch merkantiele zielen pleitten en pleiten voor fiskale harmonizatie. Er is geen enkele realiteit die gediend wordt door verschillen bedrijfsfiskaliteit behalve dan mogelijkheid bieden aan onderontwikkelde gebieden om zich te relanceren - indien er bijv. geen sterke gebieden bereid gevonden worden solidair te zijn.
Laat U niets wijsmaken door de pontifikale regionalisten; afcentiemen zijn er alleen maar om machthebbers en geldhebbers te plezieren. Als dit instrument gebruikt zou moeten worden zou de logika gebieden Vlaamse opcentiemen in te voeren. Zo zou het Vlaamse plaatsgebrek en milieugebrek mee in rekening gebracht worden en zouden we onze anderstalige landgenoten niet moeten verplichten om honderd kilometer tot hun werk te rijden alwaar wij hen dan kunnen verbieden om zich van de eigen taal te bedienen.
Ondertussen (terwijl onze natuurlijke handelspartner gezond wordt) zouden we ons dan regionaal kunnen bezighouden met een echt regionaal probleem - te weten de paradoks dat lokale bedrijven klagen dat ze hier niemand nog bereid vinden om tegen een slavenloon als lijfeigene de schoonmaak of zo te doen. Dit kan perfekt door deze zeer gelokalizeerde laaggeschoolde arbeid in een fikse lastenverlaging te voorzien, iets wat perfekt uit meeropbrengsten in vennootschapsbelasting kan betaald worden zonder burgers uit naburige regio´s pijn te doen.
Sorry, het is allemaal wat stijfjes gebracht vermits ik me wat stijfjes voel. Het is desalniettemin waar want het geldt onafhankelijk van visies op Vlaamse of andere onafhankelijkheden. Dit soort gedoe van afcentiemen is simpelweg niet anders als: "Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke."

21:02 Gepost door despreker in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: naaien, red rood, stem erik |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.