15-09-07

Ideologieën, idealen, ideeën, ideetjes ...

... als het maar over de 'inhoud' gaat.

Debat is heilzaam, als er maar over de inhoud gepraat wordt. Onenigheid kan een deugd zijn, zolang ze maar inhoudelijke keuzes blootlegt. Vrije mening is krusiaal, indien de mening maar iets bijbrengt aan de inhoudelijke diskussie.
Inhoud, inhoud, inhoud en nog eens inhoud is het mantra van de moderne en welmenende mens. Een mens die zich graag afzet tegen de wedergeboortes van de prehistorische mens. Die laatste is op haar beurt namelijk een soort mens dat zich niet kan beperken tot het summum van Geysel- of Guchtiaanse beschaving: de inhoud.
De keuze voor inhoud is echter geen neutrale keuze. De inhoudelijke optie is er eentje die velen uitsluit, en niet in het minst een aantal met zeer valabele inhoudelijke andere opties. De moderne welmenende mensen weten dat. Het is dan ook geen toeval dat de uitsluitingen niet toevallig zijn, de welmenende moderne mensen zijn alles behalve dom. Ze zijn bijvoorbeeld eerder hipokriet en zeker hipokriet genoeg om via hun inhoudelijke keuze zekere inhoudelijke keuzes uit te sluiten, meer bepaalde die keuzes die hun goede moderne en welmenende vormen bedreigen.

Want de moderne keuze voor inhoud is niet anders als het konserveren van de vorm waarin het huidige establishment establishment kan blijven.
Vergis je niet: de zelfverklaarde moderne revolutionairen hebben veelal, met bruine neuzen indien nodig, slechts tot doel zich in establishment te vleien - zij kwadrateren de roep om inhoud en de verfoeiiing van postjes en alles wat uiterlijk al te dicht bij de vorm aanleunt.
Wie schreeuwt om inhoud, fluistert zich een baan naar de postjes.

Heil aan de ad feminem!

De commentaren zijn gesloten.