06-09-07

Red Rood!

Een voorzitter zoeken we (zwart, groen, blauw en oranje mogen dit overslaan), maar wat krijgen we? Intentieverklaringen, taktisch-strategische overwegingen en heelwat gedoe over links - alsof links niet gewoon een relatieve aanduiding van plaats is maar plots een absolute plaatsbepaling (Hoe links ben je? Wel, zo ongeveer 95 links, en jij? - nooit Wittgenstein gelezen vermoed ik).
Alsof rood plots niet meer gewoon rood is en alsof voorzittersverkiezingen plots niet hoofdzakelijk dienen om de beste voorzitter te vinden. Die graskoe is zeer waarschijnlijk erg nuttig voor vanalles en nog wat maar zelfs een blinde ziet dat ze als voorzitter gedoemd is tot falen (of, erger nog, toevallig slagen zoals onze allervlaamse Putin aan de Ijzer). Ze pakt niet op TV maar tot daar aan toe, daar kan je nog een gimmick van maken. Het echte probleem is dat ze als graskoe uit honderd karaat grijsheid bestaat.
Wat rood nodig heeft is iemand die "Red Rood!" kan roepen er ermee weg kan komen. Want dit is de tijd dat mensen een verschil gemaakt willen zien worden - welk verschil is veeleer sekundair. Wie geeft er nu een moer om zekerheid of de herverdelende rechtvaardigheid (die paar duizend stemmen toch al fluks flinks)? Ik niet, en jij ook niet als je er even bij stilstaat.
Wat rood ook nodig heeft is iemand die het oeverloos gelul kan stoppen over wat er in Holland beter is en over hoe links links nog is. Dat gelul komt van de bende kwasi-analfabeten die zich graag identificeren met een fles water - ja hoor, een fles water! Kortom een leider. Een dame die graag gevolgd wordt, die noch behoefte heeft aan inkwisitie noch aan bezighouderij van leden. Zo iemand zonder intentieverklaringen of korrekte linkserigheid of ingewikkelde preken van achter de katheder.
Dus spaar ons ook van what´s his name van de fles water.

Red Rood!

Christine Van Broeckhoven for Chairwoman !

 (Of toch in elk geval: iemand gans anders dan de pipo´s waar het nu over gaat. Het lijkt begod wel alsof er nog maar 2 Vlaamse partijen over zijn, als je die zwarten niet meetelt)

21:43 Gepost door despreker in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: putin ad ijzer, red rood, echt waar, christine |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.