06-06-07

Stemadvies

Uiteraard stem je op de socialisten. Want we zijn dan misschien allemaal noch geen socialisten, we zouden het moeten zijn en zullen het uiteindelijk ook wel worden.

De liberalen worden al wat socialistischer maar het gaat veel te traag, ze zijn hun rijkestinkerstreken nog niet verloren. Liberalen denken dat sommigen beter zijn dan anderen. Dat is op zich wel juist maar hun korrelatie tussen beter en bezit is oubollig, to say the least.

De tsjeven waren ooit socialistisch maar zijn al enkele decennia het spoor bijster (waarschijnlijk omdat ze hun god kwijt zijn en er rotsvast van overtuigd zijn dat ze zelf de plaats van Mozes in mogen nemen om de goddelijke revelatie in real-time aan ons door te briefen). Een traag afsterven zal hun deel zijn.

De groenen zijn eigenlijk niet meer of minder dan nieuwe socialistische tsjeven - ook zij menen de waarheid in pacht gekregen te hebben. Maar waarheid is een voorbijgestreefd konsept. Het is dus fijn dat oude tsjevenstemmers gedurende hun afkickperiode op Groen! kunnen stemmen en hun prekerigheid nog kunnen uitzieken door anderen te bezweren anders te gaan leven, maar geavanceerde mensen zoals wij hebben daar geen boodschap aan.

Het Blok, de nationaal-socialisten, is onkruid en dus best nuttig om te weten of er op bepaalde plaatsen gewied moet worden. Maar tenzij je er echt slecht aan toe bent is het bijzonder onwelvoeglijk om je als onkruid te gedragen. Nieuwe versies van het Blok zijn absoluut te mijden - ze verzwakken de signaalfunktie.

Dus blijven de socialisten die zich ook gewoon socialist noemen. Daar wordt de keuze moeilijk. Want de sp.a kronkelt zich zo bijzonder sterk in het sentrum dat er echt wel iets sterker nodig is ter linkerzijde. Iemand moet in een parlement durven zeggen dat ze het geld moeten halen waar het is (bij de rijken dus, voor de toevallige dommekloot die dit leest).

Konkreet dus:

Senaat - PVDA+ (enge mensen maar wie anders gaat over vermogensbelasting lullen, die van CAP blijven steken in het non-event van de eeuw: Generatiepakt)

Kamer Antwerpen - Patrick Janssens (want op minder dan 12 maanden van de verlosser naar de boeman voor sommigen betekent dat de sommigen eens goed ongelijk moeten krijgen)

Kamer West-Vlaanderen - lijststem sp.a (omdat den Baard helaas elders staat)

Kamer Oost-Vlaanderen - ons Freya (omdat het toch echt geen probleem kan zijn als mannen opgewonden worden van een minister die verder op nivo zit)

Kamer Limburg - Van Velthoven (omdat het de enige is die telkens hij spreekt de wereld zichtbaar kan doen vertragen en vertragen een belangrijke kwaliteit voor de toekomst zal blijken te zijn)

Kamer BHV - Bertje (omdat mijn zoon gelijk heeft: het is nodig dat er ook nog eentje bij is die gewoon opgewekt kan zijn)

Kamer Brabant - Frank (omdat er toch iemand de boodschap van die engerds van PVDA+ moet omzetten in echte wetten en geboden)

 

Er is helaas geen andere keuze dan deze zolang zotten op die andere partijen blijven stemmen.

 

23:05 Gepost door despreker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stemmen, kiezen, delen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.