03-05-07

Massadepressie

Het zal wel zijn dat massahysterie tot niets goeds leidt. Maar moeten we dan zo van de ene vrees naar de andere gesleurd worden. De armen worden armer, de warmen worden warmer. Het houdt niet op. Wanneer de werkloosheid daalt is er altijd wel een groep waarvoor ze vreeswekkend hoog is. Of een regio waar ze angstaanjagend mateloos stijgt, in vergelijking.

In ´vergelijking´ is er altijd iets (liever nog: iemand) om over te kniezen. Met de daver op het lijf kan je altijd wel roepen dat iedereen altijd tussen iets of iemand moet kiezen. Ook stemmen gaat over kiezen of delen. Kiezen voor een vlucht vooruit en dus voor het belonen van merite. Of delen met de ander omwille van een godsvrezend (dat kan al lang met of zonder god) gevoel van samenzijn.

Zo surfen we golf op golf naar de kollektieve depressie. Nooit goed genoeg en alles kan beter ´dan´. Jongeren zijn een probleem of, godbetert, een oplossing voor het probleem van de seniliteit. Nooit is het gewoon te doen om de leute die jongeren hebben of meer kunnen hebben. Neen, jongeren leute geven is de manier om ze van straat te houden . Jongeren op straat krijgen is op zijn best een goede oplossing om te vermijden dat ze teveel leute hebben. Welvaart is nooit wel. Ofwel een probleem van doelloosheid of spilzucht ofwel oplossing voor het kansen geven aan de onderkant van de maatschappij.

Met permissie gezegd: it sucks!

Niet alleen is het verleden zelden beter maar ook biedt de toekomst zelden de oplossing voor de problemen van nu. Je kan met z´n allen blijven zeiken, je kan er een nieuw ambacht van maken maar het is en blijft gezeik. Als opwarming de nakende apocalyps wordt, dan is een massadepressie niet de oplossing. Tenzij je er eentje in het klimaat kan veroorzaken natuurlijk. Maar reken maar van yes dat als er een massaklimaatdepressie komt dat we dan ook gesjeesd zijn. Zeker onze kinderen zijn dan weer gesjeesd want tegenwoordig worden kinderen al opgevoerd om volwassen gezeik te ondersteunen voor ze goed en wel gepoept worden.

Vrees. Je best doen. Op zijn merites beoordelen. Het zijn allemaal godvrezende tsjeven. Of hypocrieten die profiteren van een bang plebs. Maar voor elke van de laatste soort heb je cohortes van het eerste soort nodig (dat fenomeen noemt kerk).

Après nous la déluge! Er zit meer in dan eeuwen van broekscheiters ons willen doen geloven. Ik wens het hun kinderen toe dat er nog enkelen zijn die af en toe kunnen voorgaan in onverdeeld plezier.

 

22:37 Gepost door despreker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.