01-04-06

Kandidatuur verkiezingen

Beste Tanja,

Zie onder. Graag had ik hierbij mijn kandidatuur gesteld voor de sp.a lijst voor het distrikt Antwerpen.

Mijn lijst van kwaliteiten in deze is allerminst klassiek maar, naar ik hoop, niet zonder waarde. Ik heb vijftien jaar als bediende gewerkt met redelijk sukses. Ik heb mee drie kinderen op de wereld gebracht - al gebiedt de eerlijkheid me toe te voegen dat de meeste verdienste in deze mijn werkende vrouw toekomt. Relevant is wellicht ook dat ik een socialist ben die nu toch al enkele jaren uit de kast is als lid van de partij. Ik heb in dit verband mijn best gedaan om de wijkwerking, in Antwerpen Zuid, mee te aktiveren (hoewel de eerlijkheid mij hier ook gebiedt te zeggen dat de gekopieerde mensen samen met vele anderen hier een grotere verdienste in hebben).

Kortom, ik ben vrij representatief voor een niet onaanzienlijk deel van het stempubliek in het distrikt. Helaas ben ik veel minder representatief voor het overgrote deel van de andere kandidaat-mandatarissen. Enige verbeeldingskracht is aangewezen om mij op de lijst te zien. Ik zal bijvoorbeeld principieel weigeren om op enigerlei wijze de privacy van de kiezers geweld aan te doen. Ik bus niet en wens mijn foto ook niet onuitgenodigd de drempel van andermans huis te zien overschrijden. Huis per huis bezoeken schrikt me niet af, op voorwaarde dat er vooraf een uitnodiging komt van de bewoners van dat huis. In elk ander geval lijkt van deur tot deur gaan me eerder iets voor welwillende, en minder welwillende, religieuze aficionados.

U denkt misschien: zonder campagne geen kiezers. U heeft gelijk. Ik zal dan ook niet anders kunnen dan met de steun van een technologisch begaafde vriend en wat kreativiteit een internet-campagne op te starten. Dat zal zeker lukken. Wellicht lukt dit slechts voor een zeer specifiek deel van het kiespubliek. Dat is op zich geen probleem. Enerzijds, zo maak ik me sterk, bestaat dit specifiek deel uit een niet onaanzienlijk aantal kiezers in het distrikt. Anderzijds maak ik me niet de illusie enig ander deel van het kiespubliek te kunnen representeren. Voor de andere delen berust ik in de demokratische overtuiging dat anderen zonder probleem verkozen zullen worden om ook hen te representeren.

Rest me nog aan te vullen met een belangrijke kwaliteit en een, misschien even belangrijke, tekortkoming. Over de kwaliteit kan ik kort zijn: ik ben niet van intelligentie en overtuigingskracht gespeend, wat doorgaans van nut kan zijn in politieke vraagstukken. Over de tekortkoming wil ik nog korter zijn: ik doe niet mee aan extracurricilaire aktiviteiten die familiaal moeilijk liggen en waarin ik bovendien geen enkel nut kan zien. Ik hoop dat U er kan inkomen dat deze tekortkoming meer een probleem van perceptie is dan een probleem van inhoudelijke aard.

Derhalve hoop ik dat U mij een kans wil geven. Buiten de mensen hier in kopie zijn er nog wel enkele die m´n kwaliteiten en tekortkomingen kunnen attesteren, deze referenties kunnen indien nodig doorgegeven en gekontakteerd worden.

In de hoop op een goed gevolg verblijf ik,

12:26 Gepost door despreker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.