13-02-06

Verlicht eens een moslim

Als je een zenuw voortdurend op dezelfde manier exciteert zal ze wennen aan de stimulus en niet meer reageren. De cartoons hebben ons een weekje, of zo, bezig gehouden en we hebben ons allen eens goed afgereageerd. Maar genoeg is teveel en wij gaan naadloos over tot de volgende verontwaardiging. Zelfgenoegzaam als we zijn onthouden we dat wij ons beperkten tot moord en brand schreeuwen. Zij daarentegen: tss, tss, tss, ...

 

Rare jongens, die moslims!

 

In het beste geval voelen we medelijden voor hun gebrekkige staat van verlichting en in het slechtste geval houden we de waarschuwende vinger klaar: "pas op voor het Grote Kultuurkonflikt!" In elk geval voelen we ons superieur - het tegendeel is al lang niet meer politiek korrekt.

 

Niemand spreekt over de gehoofddoekte vrouw die haar kinderen naar school brengt en al zeker niet over de gehoofddoekte vrouwen die tot tevredenheid van iedereen voor de klas staan. Niemand spreekt over de ongebaarde moslim die na het gebed een potje voetbal speelt op de playstation met zijn dochter. Alsof er in de realiteit van de moslim alleen plaats is voor animositeit jegens ons. Alsof het de volledige essentie van moslims is dat ze in onze definitie van zijn nog niet ten volle zijn.

 

Allemaal gaan we ervan uit dat iedereen zich laat definieren rond onze "verlichte" normen. De vanzelfsprekendheid druipt van onze reaktie af. Er is geen nood aan anderen die spreken. Spreken dat doen we zelf wel. Of het nu om de verlichting gaat of over de essentie van de Islam, ons wetenschappelijk woord is wet. Want wij kunnen de essentie vatten en zij niet. We zijn gelukkig als ze hun mening geven zonder erop te slaan maar verder kan hun mening ons geen reet schelen. Immers, onze mening is wet hier en, na nog enkele Arabische donkere eeuwen, uiteindelijk ook wel wet daar.

 

De waarheid zal zegevieren en de waarheid is niets anders als onze waarheid.

 

Als ik hen was zou ik redelijk pissed zijn. Het zou me ook geen fuck schelen als wij daar dan weer pissed over zouden zijn. Pissed zijn we sowieso en doorgaans ook niet erg vrijgevig of gastvrij.

 

Als je iemand verlicht dan is dat meestal geen pacifistische daad (zelfs al laat je de wapens achterwege). Tenzij je er vanuit gaat dat je zelf in het donker staat en ook bereid bent jezelf te verlichten.

 

22:55 Gepost door despreker | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Tja Het zal nog lang duren éér ze hier "verlicht" genoeg zijn om dat te snappen.

Gepost door: ms | 13-02-06

De commentaren zijn gesloten.