01-02-06

The joke is on you!

Misschien moet iemand die kan tekenen eens cartoons maken over cartoonisten die willens en wetens provoceren en vervolgens verontwaardigd reageren als de mensen zich vervolgens geprovoceerd voelen.

 

Er is een vreemde opvatting als zou vrijheid van meningsuiting betekenen dat er geen reaktie mag komen op meningsuitingen. De waarheid is dat de vrijheid van meningsuiting slechts inhoudt dat bepaalde gewelddadige reakties en sankties van staatswege niet kunnen.

 

En waar iedereen gloeiend warm wordt van boycots tegen Nike, MacDonalds en schurkenstaten is het op z'n minst bevreemdend dat iedereen ijskoud wordt als er (per definitie vreedzame) boycots plaatsvinden als reaktie op bepaalde opinies.

 

Er kan een perfekte cartoon gemaakt worden over de onbevlekte ontvangenis en toch zal niemand moord en brand schreeuwen over alle katholieken indien er een enkele psychotische katholiek een bom plaats of meldt bij desbetreffende krant of weekblad. Dat je meer psychoten aanspreekt met een religieus onderwerp dan in een artikel over hamburgers is dan weer uitermate niet verrassend en allesbehalve een aanwijzing over "de aard van de moslimkultuur" (whatever the hell that may be).

 

Dat we de Denen moeten steunen spreekt voor zichzelf. Maar dat we daarom de eigen boycot moeten organizeren tegen de moslims spreekt niet voor zichzelf, het is eerder omgekeerd. En toch is Pavlov-refleks blijkbaar nog altijd het sterkst - "Eigen Boycot Eerst!".

17:36 Gepost door despreker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.