28-09-05

Stakingsonrecht

Kijk, dát is nog eens inciviek gedrag: een vakbond die oproept om te staken teneinde meer van haar punten te verwezenlijken. Beseft de vakbond niet dat stakingsrecht haar slechts gegeven is om de verontwaardiging van bevriende politici uit te drukken? Dat het een groot onrecht is om te staken wanneer dat de bevriende politici niet uitkomt.
 
Tuurlijk mag men niet staken om een vermogensbelasting te bekomen of om de inspanning naar ekstra werk te laten gaan in plaats van naar ekstra werklozen. Of, godbetert, om te vermijden dat het leger werklozen zodanig aangroeit dat staking van de werkenden geen echt drukkingsmiddel meer is.
 
Per slot van rekening is dat het fundament van het stakingsrecht: men heeft het recht en men oefent het nooit uit want dat brengt het heersende kapitaal, en dus de politici, maar in de war. Spijtig dat we in België vastzitten met konservatieve ouderwetse vakbondsleiders die steeds blijven denken dat het stakingsrecht bestaat om mensen effektief tot staking te laten overgaan.
 

13:49 Gepost door despreker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.