09-05-05

De Vierde Macht verkracht

U kan het werkwoord ind e titel lezen als voltooid deelwoord én als tegenwoordige tijd, in de beide gevallen is de zin spijtig genoeg korrekt. De Laatste Achterklap meent immers dat onze inschatting van de zaak Remmery afhangt van Remmery's seksleven. In tempore non suspecto vond Het Gefezel in De Morgen dat, ongeacht de inhoud van de zaak, het VB schuld droeg.
 
In het eerste geval wordt het slachtoffer - Remmery zelf - verkracht door de krant die de witte woede ooit zo hoog in het vaandel voerde dat alle andere mensenrechten ondergeschikt waren aan slachtofferrechten. In het tweede geval wordt alle kritische zin - en dus alle waarde van de Vierde Macht - gesmoord ter promotie van de eigen agenda. Alsof, de feiten er niet toe doen voor De Morgen en alsof alle feiten ertoe doen voor Het Laatste Nieuws.
 
Wel, zelfs als blijkt dat Remmery al zijn werkneemsters vanachteren pakte op de markt, dan is dat nog altijd geen reden om 1. mensen te bedreigen en 2. dat te doen bij middel van een door en door van racisme doordrenkte schuttingtaal. En, zelfs als blijkt dat een lokale VB-kliek die zich in Ledgem ophoudt de hele ziekelijke korrespondentie organizeerde, dan is dat nog altijd geen reden om de hele VB-partij in verdenking te stellen.
 
In elk geval, racisme is zo afschuwelijk dat ongeacht de details van de zaak het best is om niet te stemmen op partijen zoals het VB die slechts met moeite afstand nemen van al dat soort van stemmingmakerij dat de historische opstap is naar kollektieve razernij. Niemand moet zich hier gaan schamen over de reakties van Koning en politiek in deze, want noch koning noch politiek hebben zo´n onzinnige lulkoek verkocht in dit geval als de Vierde Macht zelf.

10:03 Gepost door despreker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.